Відповідно до ст.20, 21 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 №590 "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)" із змінами, з метою забезпечення безпеки харчової продукції, продуктів харчування та ефективного функціонування системи НАССР у ЗДО №8 з вересня 2019 року введено в дію постійно діючі процедури, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

         Міжнародна система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках  (англ. НАССР) – система, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

      Адміністрація  ЗДО №8 впроваджує і постійно підтримує функціонування принципів системи НАССР на харчоблоці.

    Головним завданням системи НАССР в ЗДО №8 є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів комірником (іншою відповідальною особою) і до моменту видачі готової страви.